Tapijt

Tapijt is een van de meest gebruikte type vloerbedekking in Nederland, hetgeen natuurlijk niet zo vreemd is vanwege een combinatie van aantrekkelijke eigenschappen. De eerste daarvan is dat er volop variatie is. Tapijt is in zo veel verschillende kleuren, motieven en structuren verkrijgbaar dat er voor elke ruimte en ieder interieur wel iets passends is te vinden.

 

Voordelen van tapijt.

Tapijt heeft echter nog meer voordelen. Zo voelt het gerieflijk aan en heeft het goede isolerende eigenschappen. Warme lucht wordt als het ware vastgehouden tussen de pooldraden. Hoe langer deze zijn, des te beter is de isolatie. Bovendien wordt ook geluid goed geïsoleerd.

Alledaagse klanken zoals praten en lopen worden door de tapijtvezels geabsorbeerd. In gehorige woonblokken is tapijt daarom een goede keuze. Tenslotte is tapijt stroef. Dit maakt de kans op uitglijders geringer dan bijvoorbeeld op een stenen vloer of op parket. Bovendien: mocht je onverhoopt toch vallen, dan kom je minder hard terecht.

 

Nadelen van tapijt

Een van de belangrijkste redenen om geen tapijt te nemen, is dat vlekken er soms moeilijk uit zijn te krijgen. Moderne tapijtfabrikanten proberen hier iets aan te doen door hun tapijten van speciale coatings te voorzien die vuil en vlekken tegengaan. Ook die leveranciers kunt u bij ons in de showroom vinden.

Is een ruimte extreem vlekgevoelig en wil je toch tapijt, kan je natuurlijk ook overwegen om tegels te nemen. Die zijn namelijk bij ongelukjes gemakkelijker te vervangen.

Tevens is tapijt voor sommige ruimtes minder geschikt. Denk daarbij met name aan vochtige plekken als keuken en badkamer. Ook daar proberen fabrikanten echter iets aan te doen, door speciale vochtbestendige tapijttegels te produceren.

Een andere reden erg belangrijke reden om geen tapijt te nemen is de aanwezigheid van vloerverwarming. Vanwege de sterk isolerende eigenschappen zijn de meeste tapijten hier niet geschikt voor. In ieder geval zul je geen dikke tapijten kunnen leggen als je vloerverwarming hebt.

 

Kleuren, materialen en structuren

Qua kleuren en dessins is er vrijwel onbeperkte keus als het op tapijt aankomt. Voor welke uitvoering je gaat, is een kwestie van persoonlijke smaak.

Zorg dat kleur en motief aansluiten op de rest van je interieur en bedenk dat je tapijt als het goed is vele jaren zal blijven liggen.

Een kleine staaltje van een in het oog springend dessin kan je misschien bekoren, maar wat als er 30 vierkante meter van ligt? Kies daarom bij voorkeur een redelijk neutrale uitvoering die niet snel verveelt en die gemakkelijk combineert met eventuele nieuwe meubels die je de komende jaren zult kopen.

 

Behalve kleuren en motieven zijn ook de toegepaste materialen sfeerbepalend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een natuurlijke uitstraling met materialen als sisal, zeegras, kokos, jute, linnen, wol of geitenhaar. Het populairst zijn echter tapijten waarin kunstvezels zijn verwerkt. Het meest toegepast is polyamide (nylon), een sterke, licht- en kleurechte, elastische vezel die antistatisch en vuilwerend kan worden gemaakt en niet gemakkelijk brandt. Een andere optie is het slijtvaste polypropyleen.

 

Karpetten

Wilt u een karpet en wilt u het zelf samenstellen, dan kan dat natuurlijk ook bij Parket- en Tapijtland. Om te beginnen maakt u een keuze uit een van de vele tapijtcollecties, vervolgens kiest u een afwerkingsrand en bepaalt het formaat.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw karpet af te werken; met een rand van linnen, katoen, leer of een festonrand.

 

Wij hebben een groot aantal leveranciers geselecteerd zodat wij u een uitgebreid en zo volledig mogelijk assortiment kunnen bieden.

 

http://www.hetbinnenhuys.nl/ASSETS/Parade%20Logo.gif www.paradetapijt.nl

 

Louis de Poortere www.depoorterelouis.com

http://www.hetbinnenhuys.nl/ASSETS/Bonaparte%20Logo.gif www.bonapartetapijt.nl

http://www.hetbinnenhuys.nl/ASSETS/Desso%20Logo.gifwww.desso.com/Desso/home/NL

http://www.hetbinnenhuys.nl/ASSETS/Ambiant%20Logo.gifwww.ambiant.nl

http://www.hetbinnenhuys.nl/ASSETS/Belakos%20Logo.gifwww.belakos.nl

http://www.hetbinnenhuys.nl/ASSETS/Bewe%20logo.gifwww.bewe.nl

http://www.hetbinnenhuys.nl/ASSETS/Interfloor%20Logo.gifwww.interfloor.nl

 

Edel www.edel.nl

http://www.hetbinnenhuys.nl/ASSETS/Silvester%20Logo.gif

http://www.hetbinnenhuys.nl/ASSETS/Lano%20Logo.gif

 

Tretford www.tretford.nlWij bellen u!

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring