Parketvloeren

Parket is de verzamelnaam voor vele soorten houten vloeren die allemaal zonder uitzondering door ons geleverd en geplaatst kunnen worden. Ook laminaat hoort thuis onder de verzamelnaam parket.

 

Als Parket- en Tapijtland werken wij niet alleen samen met Nederlandse, maar ook met buitenlandse leveranciers zodat wij u een uitstekende kwaliteit aan zowel vloeren als ook  ondervloeren en afwerkproducten kunnen garanderen.

Uiteraard begint het met langskomen in onze showroom en u te oriënteren op in eerste instantie wat u mooi vindt. Alles begint bij het oriënteren in de showroom, en daarom staan bij Parket- en Tapijtland de deuren voor u open.

Na u een beetje georiënteerd te hebben kunt u gebruik maken van onze verkoper en de adviezen. Welke vloeren zijn er nu geschikt in uw specifieke situatie. In onze Showroom heeft u al diverse mogelijkheden gezien. Onze adviseur toont u de verschillen en helpt u graag bij het bepalen van uw, en de juiste keuze.

Bij het advies zal zeker ook de kwaliteit van de ondervloer ter sprake worden gebracht. Deze is essentieel voor een goede vloer.

Onze technische man komt de vloer bij u inmeten en bekijkt dan gelijk ook de kwaliteit van de ondervloer. Doordat wij het inmeten doen, wordt voorkomen dat bij het leggen een materiaaltekort ontstaat. Alle vloeren worden door onze eigen parketteurs gelegd en na het leggen ontvangt u uiteraard een onderhoudsadvies van ons.

Wij bewaren uw gegevens voor een lange periode zodat wij (en u) daar altijd op terug kunnen vallen.

 

Massieve vloeren zijn vloeren met een dikte van 20 tot 22 mm welke volledig uit edelhout bestaan. Bij de bouwmarkten kunnen ook massieve vloeren van een mindere dikte worden gevonden 15 mm, maar die worden door ons niet geleverd om begrijpelijke rdenen.

 

Tapis vloeren zijn het neusje van de zalm op het gebeid van parket. Hierbij komt het echte ambachtelijk werk nog om de hoek kijken. Deze vloeren kunnen in vele patronen worden gelegd, zoals een visgraat en een Hongaarse punt.

 

Duo plank of systeemvloer zijn een aantal jaren geleden opgekomen als alternatief voor de mensen die een massieve vloer in hun appartement willen. Het zijn vloeren met een 12 of 15 mm watervaste multiplex en een 4 of 5 mm edelhouten toplaag. Een kwalitatief hoogwaardig stabiel product en uitermate geschikt als consumenten- en projectmatige vloer.

 

Lamel planken zijn opgebouwd uit 3 lagen en worden in verschillende diktes, breedtes en houtsoorten geleverd.

 

Fineer parket is een parketvorm waarbij de toplaag bestaat uit ongeveer 1 mm edelhout. Het wordt ten onrechte vaak verward met laminaat.

 

Laminaat, een product dat enorm in ontwikkeling is en waar jaarlijks noviteiten worden gepresenteerd en nieuwe dessins beschikbaar komen. Het is en blijft natuurlijk geen houten vloer, maar soms is het verschil van afstand moeilijk te zien.

 

 

 Wij bellen u!

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring