Vloer renovaties

Het renoveren van een parketvloer kan in verschillende groepen worden onderverdeeld. Na een aantal jaren intensief gebruik kunnen er veel beschadigingen ontstaan of heeft er gewoon slijtage van de afwerklaag van de parketvloer plaatsgevonden.

Om dit aan te pakken kan de vloer worden geschuurd, waarbij een dun laagje (+/- 1 mm) van de vloer wordt geschuurd. De V-groeven worden schoon geschraapt en de vloer wordt voorzien van een nieuwe afwerklaag zoals olie, lak of een hardwax olie. Ook is het mogelijk uw parketvloer te kleuren zoals white-wash of juist wat donkerder zoals ebben.

Uw parketvloer is na de renovatie weer zo goed als nieuw. Uiteraard werken wij bij Parket- en Tapijtland alleen met kwaliteitsproducten.

In onze showroom  tonen wij u diverse voorbeelden en geven u een uitgebreid advies.

http://83.149.110.192/houtvanhout.nl/webfixcms/userfiles/images/full/1-51-f8aa93945c7bfd74f9924f9449f35c36858aec89d88d647a3c86e6f9bebc7c.jpg

 

Het renoveren of repareren van de vloer wordt gedaan als er bijvoorbeeld waterschade is, of ernstige beschadigingen zijn ontstaan zoals bij oude vloeren waar delen loslaten. Dan worden die delen eruit gehaald, nieuwe delen erin gezet en ook dan wordt de vloer weer geschuurd en opnieuw afgewerkt met lak of (hardwax) olie.

 

U wilt gaan verbouwen, u wilde altijd al een serre of een erker aan uw woning aanbouwen. Of het werd tijd voor een nieuwe keuken of het vervangen van de schouw. Maar u wilt graag de bestaande parketvloer behouden, dat kan in bijna 80% van alle gevallen. We praten dan over een aanheling op de bestaande parketvloer. Parket- en Tapijtland heeft alle ervaring en kunde hiervoor beschikbaar bij onze eigen parketteurs. Door onze zeer vakkundige werkwijze is het mogelijk om de aanheling bijna onzichtbaar uit te voeren.

Als dit aan de lange zijde van het parket is, kan dit uiteraard “simpel” plaatsvinden, maar ook aan de kopse kant is het mogelijk. De vloer moet dan worden vertand. Dit betekent dat de laatste planken meestal wordt verwijderd en vervangen door nieuwe planken, alles afhankelijk van de benodigde lengte in verband met de aanbouw. Belangrijk hierbij is dat de juiste houtsortering en maat van de oorspronkelijke vloer nog beschikbaar is. Ook hierna wordt de totale vloer geschuurd en van een nieuwe afwerklaag voorzien.

 

 

 Wij bellen u!

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring