Kurk

Voor wie een milieuvriendelijke vloer wil, is kurk een uitstekende optie. Hart voor je omgeving is echter lang niet de enige reden om de aanschaf van een kurkvloer te overwegen. Ook als het op warmte, veerkracht en isolatie aankomt, komt deze natuurlijke vloerbedekking zeker in aanmerking.

 

Vorm en kleur

Kurkvloeren zijn in twee basisvormen verkrijgbaar: als tegels die op de ondergrond worden vastgelijmd (kurkparket) of als stroken die "zwevend" (los) op de ondervloer worden gelegd (kurklaminaat). Een verschil in kwaliteit is er eigenlijk niet; het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Bedenk daarbij wel dat tegels wat hogere eisen aan de vlakheid van de ondervloer stellen.

Nieuw is ook hier weer de laminaatversie, net als bij PVC. Kurk als click product, met een ondervloer en een clicksysteem heeft u ook dan uw eigen kurkvloer.

Daarnaast heb je de keus uit diverse structuren en vele kleuren. Ga je voor "natuurlijk" kurk, dan hangt de kleur af van de streek waar de kurk vandaan komt en de temperatuur waarbij de kurk is geperst. Door kleurstoffen in de kurk te verwerken zijn echter ook tal van andere kleurstellingen en motieven mogelijk.

Welke vorm of kleur je ook kiest, je kunt kurkvloeren bijna overal toepassen, zelfs in vochtige ruimtes als de keuken en de badkamer. Kurk is namelijk van nature waterafstotend. Daarnaast is het brandwerend, gemakkelijk in het onderhoud, rot- en schimmelvrij. Ook heeft het een antistatische werking, waardoor het stof en huismijt afstoot. Kurkvloeren zijn daardoor prima geschikt voor mensen met astma of een andere aandoening aan de luchtwegen.

 

Warm en stil

De allergrootste pluspunten van kurk hangen echter samen met de unieke, honingraatachtige structuur, waarbij zowel de miljoenen cellen als de tussenliggende ruimtes met een soort lucht zijn gevuld. Dit geeft het materiaal fantastische isolerende eigenschappen. Kurkvloeren houden warmte daardoor uitstekend vast, zodat ze ook op blote voeten gerieflijk aanvoelen. Ook zijn ze hierdoor sterk geluiddempend, wat ze bijvoorbeeld prima geschikt maakt voor gebruik in gehorige appartementen.

 

 

 Wij bellen u!

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring