Marmoleum

Linoleum is de natuurlijke, en vaak wat duurdere, tegenhanger van vinyl. Het is voornamelijk gemaakt uit lijnzaadolie en bevat verder meestal houtmeel en hars en een rug van jute. In tegenstelling tot vinyl is het niet verend. Een voordeel van linoleum is dat het uitstekend warmte geleidt, waardoor je er gerieflijk met blote voeten op kunt lopen en dit type vloerbedekking uitstekend met vloerverwarming is te combineren. Ook zou het antistatische en bacteriostatische eigenschappen hebben.

Daarnaast is het uiterst stevig en kan het zeker 20 jaar mee. Linoleum is verkrijgbaar in banen, maar ook als panelen met een kliksysteem vergelijkbaar met laminaat.

Linoleum is in principe in iedere kamer te leggen. Wel stellen dit soort vloeren strenge eisen aan de ondervloer. Deze moet goed hard, egaal en glad zijn. Is die dat niet dan zal de vloer geëgaliseerd moeten worden.

Marmoleum is hetzelfde product maar dan bekend onder het merk Forbo.

 

Wij hebben in onze showroom het complete Forbo marmoleum pakket en ook het linoleum van Tarkett. Komt gerust langs en laat u professioneel adviseren.

 

 

 Wij bellen u!

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring